Header Helena Gwyn

Stilte betekent geen stilstand

Het is ondertussen al ruim een half jaar geleden sinds ik mijn laatste ‘maandelijkse’ nieuwsbrief schreef. Niet zo maandelijks dus. En bijgevolg ook veel te vertellen in deze samenvatting.

Vernieuwde website

Allereerst kondig ik graag de vernieuwing van mijn website aan. Tijdens de lockdown nam ik tijd om al mindmappend mijn creatief generalisme in kaart te brengen. Wie ben ik? Wat ben ik? Wat bied ik? En hoe kan ik dit gestructureerd en minimalistisch bundelen op één website. Het resultaat kan je vinden op www.helenagwyn.com. Een resultaat dat ondertussen alweer voor vernieuwing of verfijning vraagt voel ik. De enige constante is verandering ☺️.

Stopzetting hormonentherapie

Het afgelopen halve jaar nam ik de beslissing om te stoppen met de hormonentherapie. Een weloverwogen beslissing met best wat lichamelijke en emotionele gevolgen. Mijn zoektocht naar deze nieuwe balans en mijn maatschappelijke bedenkingen hierbij, schreef ik uit in verschillende blogposts.

De poëet in mij

Er verschenen ook enkele nieuwe gedichten vanuit beleving de afgelopen maanden. Stof voor een nieuwe dichtenbundel op later tijdstip.

De ontwerper

Tijdens de lockdown mocht ik ook een logo afwerken voor een nog aan te kondigen project. Ik deelde het alvast op mijn website.

Priestess of Light

Priestess of Light logo
Logo voor een nog-aan-te-kondigen project van een nog-anonieme zielezus.

Nieuwe Samen-Leving

Dat onze maatschappij in 2020 stevig op zijn grondvesten davert, zal voor iedereen ondertussen wel aannemelijk. Voor mij voelt dit als een reeds lang, zeer lang, aangekondigde verschuiving naar een Nieuwe vorm van Samen Leven. Oude waarheden en zekerheden komen te vervallen. Door verschuiving in energie en dimensies komen Nieuwe mogelijkheden opnieuw Aanwezig in ons Veld. Dat wat maatschappelijk succesvol is/was, wordt geherdefineerd. Economie krijgt een geheel andere invulling en beleving. We verschuiven van het hoofd naar het hart. Ik schreef er meer over in onderstaande blogposts.

De roadtrip

Op 25 juli vertrok ik dan toch op onbestemde roadtrip. Eindhalte was zowieso Katharenland in Zuid-Frankrijk. Het plan om daar in een leefgemeenschap te gaan verblijven bleek na twee maanden om verschillende redenen toch niet zo haalbaar en keerden we eind september terug naar het Belgenland.

En wat nu?

Sinds mijn terugkeer ben ik aan het aftasten wat mijn opties en vooral Zielsverlangens zijn. Door persoonlijke verwerkingsprocessen begin dit jaar en de Corona-maatregelen die daarop volgend en ons allen nog steeds beperken, dien ik mijn ontvouwplannen maatschappelijk te herbekijken. Voor veel mensen is het leven het afgelopen jaar plots verschoven naar over-leven, toch binnen de afbrokkelende maatschappelijke systemen. Velen beseffen het nog niet, of willen het niet, maar het zal nooit meer het oude zijn. En dat verlang ik ook. En hoewel het Nieuwe alLicht mooier en harmonieuzer gaat zijn, dat voel ik, dat Weet Ik, zitten we nu in een fase van groeipijnen. Van angstig en krampachtig vasthouden aan de oude verdwijnende zekerheden naar stille overgave aan de leegte. Op mijn nieuwe tijdelijke co-housende plek in Zomergem, Meetjesland, keek ik naar The Way, een film over de camino, de tocht naar Compostela. Het gaf me warme herinneringen aan een ‘eenvoudigere’ periode alsook enkele vergelijkingen o.a. op vlak van solidariteit in deze periode van beperking en inbinding i.p.v. verbinding. Lees er meer over in mijn laatste blogpost.

The Way (2010)

The Way (2010)
Afgelopen week zag ik de film The Way van Emilio Estevez met zijn vader Martin Sheen in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van een vader die met de assen van zijn overleden zoon de camino wandelt nadat de zoon hierop door een storm het leven liet. Het bracht vele warme herinneringen naar boven over mijn eigen camino-ervaring en …

Blogbrief

Ondertussen schakelde ik ook over van nieuwsbriefplatform. Voor de kenners, ik ruilde Mailchimp in voor MailPoet. Het geeft me nu, zonder meerkost, de mogelijkheid een tweede automatische blogbrief te versturen. Wens je naast of in plaats van mijn geschreven periodieke nieuwsbrief mijn blogberichten in je mailbox te ontvangen van zodra ze gepubliceerd worden, kan je op deze blogbrief inschrijven. Meer informatie vind je op mijn website.
Lichtvolle groet

Helena Gwyn
facebook instagram youtube website email