Vlucht

Knoop (gold)

19 July 2017

Vlucht heeft twee betekenissen, op de vlucht slaan, en een hoge vlucht nemen.

Deze reis lijkt beide te zijn.


Ik voel mij op de vlucht voor een verleden dat mij niet wil loslaten. Een pijnlijk masker dat weet dat het ophoudt te bestaan eens het Mij laat gaan.

Elke morgen trekt het aan mij, houdt het mij geketend aan de grond, roept het heimwee in me op om terug te keren naar huis. Het maakt me zoals ze zeggen homesick, maar het is net at home dat ik mij ziek voel, dat ik mij gevangen en besloten voel. Geïsoleerd in mijzelf, in een beperkt bestaan, een flauwe grap van hoe ik wezenlijk door het leven zou kunnen gaan.

Ik verlang naar thuis, maar niet naar huis.

Elke dag breek ik mij vrij, maak ik mij los, neem ik een steeds hogere vlucht. Ik krijg de kans doorheen het heimwee steeds meer thuis te komen bij mijzelf.

Het is door weg te vluchten van een verleden dat pijn doet of deed, door vast te nemen wat net mij in de greep houdt, om het dan voor eens en altijd los te laten, dat er ruimte kan groeien voor een nieuwe en beloftevolle toekomst die zich nu al ontvouwt.


Elke dag voel ik doorheen het onderweg zijn in dit gevarieerde en prachtige land mijn vleugels groeien en spreiden. Mijn vlucht is nabij, nog niet naar huis, maar wel naar mijn thuis!

Scroll naar boven