Afstuderen als mijn-Zelf

Knoop (gold)

14 December 2017

Gisteren had ik mijn laatste met regelmaat geplande gesprek bij de psycholoog. Drie jaar geleden vergezelde hij mij op mijn reis naar mijn-Zelf. Onderweg zocht hij mee naar wie ik altijd al geweest was maar op mijn eentje niet meer terugvond.

Ik kijk terug op drie jaar exponentiële groei langsheen een spiraalbeweging naar binnen toe, naar mijn Innerlijke Kind dat ooit ophield met spreken om te overleven tot de tijd gekomen was om nooit meer te zwijgen en écht te Leven.

Drie jaar geleden wandelde ik binnen als een gemaskerde man, gisteren zwaaide ik af als een gevleugelde mens. Zowel op foto als in herinnering ontmoet ik een andere persoon, een andere verschijning, een andere mens.

Ik ben spiritueel thuisgekomen binnen-in mijn-Zelf en uiterlijk zichtbaar geworden in een unieke duale lichaamsvorm. Ik mocht als het ware mijn creatieve grenzeloze Innerlijke Kind terug her-inneren, terug opnemen, terug deel laten worden van mijn zichtbare aanwezigheid.

Drie jaar transitie, of eerder transformatie …
van omvergeblazen opgebrande man naar stevig gewortelde vurige mens,
van reactieve identiteit buiten-om naar pro-actieve identiteit binnen-in,
van gewond masker en hol harnas naar Lichtend stralende kwetsbaarheid,
van geconditioneerde gevangenis naar genderlijke bewegingsvrijheid,
van aangemeten persoonlijkheid naar onverdeelde ik, verbonden in eenheid,
van minderwaarde en onzekerheid naar zelfLiefde,
van angst naar vertrouwen,
van verborgen Helena naar gedragen Tom,
van geconstrueerde ik naar mijn echte Zelf,
van mijn-Zelf naar onze Zelf,
en van ons-Zelf naar alles en iedereen.

Ik voelde mij als een zaadje, levenslang opgesloten in bevroren grond.
Drie jaar geleden werd er plots de schop in gezet, begon de lente met een schok en brak het Licht stilaan door. De dooi begon en mijn wortels begonnen onzichtbaar voor de wereld hun weg te banen naar de diepte, naar een vergeten Bron om mij te voeden en aan te sterken.
Mijn fundamenten zijn gelegd. Stevig geworteld ben ik klaar om als unieke levensboom hoog uit te schieten boven de begane grond en vruchten te dragen voor ieder die ze wenst.

Scroll naar boven