Succes

Knoop (gold)

14 June 2019

Als iemand ons vraagt wie we zijn, beginnen we vaak aan een opsomming van wat we doen als job of hobbies, van wat we al bereikt of neergezet hebben, van wie onze familieleden zijn, van zovele dingen buiten onszelf.

Als deze dingen om welke reden dan ook wegvallen, zoals bijvoorbeeld uit mijn persoonlijke ervaring een burn-out of transitie, vallen we plots in een zwart gat. Plots weten we niet meer wie we zijn. Onze ankerpunten die ons een externe identeit gaven, vallen weg en we dobberen verloren op open zee zoekend naar een veilige en nieuwe haven.

Als je oefent in de verbinding opzoeken met jouw echte Zelf binnenin, vind je jouw anker in jouw Zelf. Waar je dan ook bent, in open zee of aangemeerd aan een tijdelijke verblijfplaats, je bent altijd Thuis, je voelt altijd wie je in essentie bent.
Vanuit die innerlijke ankering stroomt succes als vanZELFsprekend naar buiten.

Op mijn Camino ontbreekt mij elke vorm van externe identiteit. Ik heb enkel nog mijzelf en mijn bagage, letterlijk en figuurlijk. Ik mag mij terug ver-ÉÉN-ZELF-igen met mijn essentie. Elke externe houvast wordt wankel gewandeld en stapsgewijs losgelaten. Telkens sterft er een beetje ik om ruimte te maken voor mijn Zelf. Ik kijk uit naar de verrijzenis bij aankomst, hoewel de fysieke aankomst niet het doel is, eerder een mijlpaal in de innerlijke verankering op de open oceaan van het Leven.

Scroll naar boven