Innerlijk Succes

Knoop (gold)

19 June 2020

Als voormalig leerkracht reflecteer ik nog vaak in schooljaren. Vorig schooljaar was ik nu te voet onderweg naar Compostela. Van het gekende oude naar het nog-te-ontdekken en intuïtieve Nieuwe. Dat Nieuwe zou niet meer vertrekken vanuit mijn reeds ontwikkelde skills en competenties. Het zou een aanbod worden vanuit mijn eigen inhoud, van binnenuit en dit als voltijds ondernemer.

We zijn nu een (school)jaar verder. Dit afgelopen jaar verkocht ik op intuïtieve planning mijn appartement. Tegelijkertijd kwam er een tweedehandse camper op mijn levenspad. Mijn reeds verlangde minimalistische nomadischere levensstijl werd tastbaar, werd manifest. Mijn reisplannen werden echter snel omgeleid. Omwille van Corona en zonder vaste woonplaats stond ik plots ‘op straat’. Gelukkig had mijn Ziel buiten tijd en materie ook hier reeds andere reserveringen voor getroffen.

Momenteel verblijf ik voor de komende zonnewende in een stukje glooiende natuur in het nabije buitenland. Op deze plek mocht ik als kind reeds elfenenergie Aanwezig ervaren. Zo herinnerde ik mij onlangs en was het plots logisch dat ik mij hier ook zo Thuis voelde.

In reflectie heb ik het afgelopen jaar aan de oppervlakte niet veel bereikt. Een aanbod op basis van mijn eigen inhoud begint zich nu pas stilaan aan en door mijzelf te ontvouwen. Van een stabiele inkomstenstroom is er nog niet echt sprake. Binnen de maatschappelijke kaders ben ik niet echt succesvol, toch niet tastbaar en zichtbaar.

Evengoed word ik mij op deze plek bewust van de innerlijke sneltrein waarop ik vorig jaar gesprongen ben. Ik voel me Krachtiger in mijn Zijn. Ik ben mij bewuster van en in mijn Licht dat zich voorbereidt om gedeeld te worden. Net niet binnen die maatschappelijke kaders. Dat is het oude dat ik een jaar geleden achterliet. Wel voor het Nieuwe dat nog niet tastbaar en zichtbaar is, ook niet collectief. Daarin, in dat Nieuwe, ben ik nu, binnenin, al succesvol. In dat Nieuwe gaat het om het proces, en om de ervaring die erbij hoort, niet om het resultaat, dat is een extraatje.

Zoals de zwaluw die wacht met uitvliegen tot het Hoogste Goud, verwacht ik het zichtbare Licht voor het Hoogste Goed. Ik voel me dankbaar hiervoor als kanaal, als medium, onderweg te mogen Zijn, op deze manier, als Mens, zonder kaders en structuur, eenvoudig als mijn Zelf, als nog-onzichtbare voorbode voor wat zichtbaar wenst geboren te worden.

Scroll naar boven