Tweede keer mannelijke puberteit

Knoop (gold)

12 September 2020

Ik ben nu vier maanden onderweg zonder hormonentherapie. Vier maanden van in totaal gemiddeld zes maanden waarin mijn lichaam zich terug herstelt naar de oorspronkelijke en natuurlijke hormonale biologische balans. Vier intense maanden op vele gebieden van mijn leven. Vier maanden waarin ik voor de tweede keer de mannelijke puberteit mag doorwandelen, deze keer met een voller bewust Zijn.

Lichamelijke veranderingen

In die laatste maanden is mijn lichaamsbeharing stapsgewijs terug toegenomen in dikte en dichtheid. Ook mijn baardgroei, die voor meer dan 2000 EUR permanent weggelaserd was, is grotendeels terug aanwezig. Eerder permanente illusie dus. Mijn haarlijn voelt in de hoeken ook subtiel opgeschoven te zijn. Mijn huid is ruwer en mijn gezichtsstructuur is subtiel vermannelijkt. De verhoogde talgproductie genereert opnieuw jeugdpuistjes, allicht aangewakkerd door het verplicht dragen van een mondmasker. Ook mijn libido is terug van weg geweest.

Emotionele veranderingen

Stevige emotionele stormen zoals bij de start van de hormonentherapie ervaar ik niet als dusdanig. De aanwezige emoties laten zich vooral voelen omwille van bovenstaande lichamelijke veranderingen.

Afgelopen week werd ik zo in Lourdes consequent aangesproken als monsieur. De subtiele veranderingen roepen terug automatisch een meneer op waar mijn verschijning voorheen vaak twijfel en excuses veroorzaakte. In alle eerlijkheid doet dit pijn. Hoewel deze aanspreking en ook de lichamelijke veranderingen op zichzelf relatieve banaliteiten zijn, vormen ze samen vaak een groot emotioneel gewicht. Tranen rollen met momenten over mijn ruwere wangen.

Hoewel ik in essentie nog steeds mijzelf ben, zie ik in de spiegel een deel van die zelf verdwijnen. Het verlangen o.a. vrouwelijke verfijning tot uitdrukking te brengen, is minder vanzelfsprekend geworden. In de plaats daarvan verschijnt gedeeltelijk een man in een jurk in de spiegel. Dat ben ik niet. Of zo voel ik mij althans niet. En zo wens ik ook zeker niet gezien te worden. Als iets dat anders is, als iets dat automatisch aandacht trekt vanuit de ooghoeken, onbegrepen, raar.

Ontwakend Vuur

Opnieuw starten met hormonentherapie doe ik echter niet. Het huidige emotionele gewicht weegt niet op tegen datgene dat deze medicinale therapie ontnam. Mijn Vuur is terug wakker. Mijn sacrale chakra was al enige tijd uitgedoofd. Levenslust, levensvreugde, veerkracht, scheppingskracht, … waren verworden tot een herinnering. Ik liep rond als een grijze zombie.

Hoewel een burn-out en bore-out hier ook een bijdrage aan geleverd hebben, heb ik de afgelopen maanden (en jaren) duidelijk ervaren welk effect hormonen kunnen hebben op je (on)welZijn. Een lichamelijk vrouwelijkere verschijning zonder levenslust geniet dan toch niet mijn voorkeur.

Onvoorwaardelijke ZelfLiefde

Zoals met alles in het Leven is ook deze ervaring een onderdeel van bewustwording, van groei van bewust Zijn. Hoewel ik het in alle eerlijkheid best moeilijk heb met deze uiterlijke veranderingen, Weet ik dat aanvaarding van wat is een trede is naar ZelfLiefde. Enkel door mijzelf onvoorwaardelijk lief te hebben zoals Ik Ben, zoals Ik mijzelf geschapen heb, kan ik voluit als Schepper Aanwezig Zijn in dit Leven.

De afgelopen weken mocht ik alvast merken dat mijn authentieke Zijn, op welke manier dan ook, positieve rimpelbewegingen maakte bij andere Zielen die ik op mijn tocht mocht ontmoeten. Verschillende verdiepende gesprekken boden zich aan, net omdat ik mijn Zelf Ben en dit schaamteloos laat zien.

Ik ben dan misschien uiterlijk voor sommigen een man in een jurk die enkel aangekeken mag worden vanuit verhulde ooghoeken. Dat maakt me nog geen lelijke mens of ongewenst. In tegendeel. Door mijzelf steeds dieper onvoorwaardelijk lief te hebben, schijnt er blijkbaar steeds meer Licht naar buiten. Licht waar de Ander graag meer van Weet, van proeft, van ontdekt en ervaart. Laat je dus niet uitdoven door je eigen perceptie over je spiegelbeeld. Keer naar binnen en straal, schitter, schijn jouw authentieke Zijn.

1 gedachte over “Tweede keer mannelijke puberteit”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven