verLICHT 2021

Knoop (gold)

24 December 2020

verLICHT 2021

2020 was een jaar dat zich een spectrum aan beschrijfelijke woorden meester maakte. Verwarrend, uitdagend, absurd, onvatbaar, onverwacht, polariserend, … en ook essentieel, aangekondigd, voorspeld, verbindend, verNieuwend, verLichtend. 

Omwille van onze gezondheid, onze veiligheid, onze levenskwaliteit, werden we uiteengedreven en geïsoleerd, zowel in meningen en overtuigingen als in fysieke nabijheid en ruimte en recht tot verbinding. Dit proces zal zich alleen maar intensifiëren tot we hierin samen onze eenheid vinden, onze Kern, als gemeenschap, als Samen-Leving.

Het Aardse Leven heeft als basis net ervaring van dualiteit als groei tot onvoorwaardelijke Liefde. Alles mag er zijn, alles verlangt er te mogen Zijn. Alles heeft een plaats en een tijd. Alles wenst ervaren, gevoeld en gezien te worden. Alles is onderweg naar en verlangt in essentie het-Zelf-de. Zowel jij als ik, zowel goed als fout, zowel links als rechts, zowel duister als Licht. Allen en alles verlangt te Leven, verlangt voluit en onvoorwaardelijk te Zijn.

Komende dagen vieren velen traditioneel Kerst. Een feest met vele oorsprongen. Een multiculturele puzzel met als gemeenschappelijke boodschap de Aanwezigheid, terugkeer of geboorte van het Licht. En dat net in de donkerste, duisterste, vaak koudste periode van het jaar. Het is net in het diepste duister dat de belofte en her-innering Aanwezig is aan Licht. VerLichting is het duister toelaten, loslaten, … en van daaruit ontwaken tot een bewust-Zijn als Licht. Dit initieel individueel en van daaruit collectief en samen, verbonden en Eén.

Hoe heftig, onvatbaar, zwaar, onmogelijk en moeilijk het afgelopen jaar ook was, het is een voorbode van Licht, van iets Nieuw, van een Nieuw tijdperk. En in deze tijd van verandering, in deze kantelfase, treft ons dit allemaal en globaal. De hele wereld, de hele schepping, Moeder Aarde en alles en iedereen erin , erop en errond ondergaat dezelfde louterende processen. Net daarom is het zo’n mooie kans en zo’n mooie periode in ons Mens-Zijn. Net van daaruit worden we uitgenodigd om dit Licht samen waar te maken.

Het duister in en rondom ons voelt zich stuiptrekkend in leven te willen houden. Het grijpt naar steeds absurdere beeldvorming en maatregelen om het Licht in ons te onderdrukken, uit te doven en te scheiden. Binnen dualiteit zal dit automatisch beantwoord worden met meer Licht. En dat is er AL. Je hoeft hiervoor alleen maar naar buiten te komen en rondom jeZelf te kijken tot je Ziet. Terwijl een bladerdeken zich spreidt onder onze voeten, zijn er al bottende bomen. En dat terwijl we net het winterseizoen zijn binnengewandeld. Kosmisch staan we ook letterlijk dichter bij de zon. Alles in de natuur rondom verschuift in materie en tijd. We maken hier onlosmakelijk deel van uit. We hoeven alleen maar te volgen. Onze eigen natuur. En dat is, doorheen en in dit duister, samen Licht.

Ik wens alles en allen een mooie Kerstperiode en een verLICHT 2021.

2 gedachten over “verLICHT 2021”

  1. Alweer zo mooi en vol van woorden en waarden. Altijd fijn te lezen welke boodschap je wil geven. Maar ook hoe je speelt met de vocabulaire om dat wat je wil zeggen extra in het licht te zetten zonder dat er extra woorden nodig zijn. Dank je. Kristel

  2. En…. voor jou en heel je team een fijne overgang naar het nieuwe jaar, de stap korterbij naar wat je verlangt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven