Overgave

Knoop (gold)

4 June 2019

Het Leven ontvouwt zich langsheen een spiraalbeweging.
Het lijkt op cyclische herhaling, terugkeer van telkens het zelfde, zoals eb en vloed, nieuwe en volle maan of de seizoenen, maar het gaat steeds opnieuw verder en dieper. Loslaten van het oude, integreren van het Nieuwe.

Deze Levensbewegingen vragen om overgave.
Er zijn momenten dat je bewust niets dient te doen.
Dit is dan geen passiviteit, geen verlamming, geen opgeven.
Het is bewust en actief vertrouwen dat deze huidige ‘eb’-beweging ten gepaste tijde een nieuwe ‘vloed’ zal opwekken.

Bewust Leven betekent Aanwezig Zijn in het NU van elk moment, zoals dat moment vraagt, vertrouwend op de ontvouwing van je mooiste dromen.

Zelf neem ik vandaag een rustdag. Mijn voeten en benen vragen om integratie van deze nieuwe gestarte Weg. Een oefening om in overgave in alle rust te vertrouwen dat ik deze Weg, hoewel nog maar net gestart, voluit kan afleggen. Morgen ga ik verder zichtbaar op weg, vandaag leg ik deze weg onzichtbaar af naar binnen.

Scroll naar boven