Wonder

Knoop (gold)

22 July 2019

Mijn aangeboren spiritualiteit genoot doorheen mijn opvoeding een christelijk religieuze kadering. Eén van de elementen die mij van hieruit bijbleef en opviel is dat Jezus In het evangelie nooit bad of vroeg om een wonder. Hij smeekte niet, hij zocht de oplossing niet buiten zichzelf. In plaats daarvan dankte hij vooraf voor het wonder dat zich zou manifesteren vanuit het betoonde vertrouwen. Geloven zonder zien! Geen slachtoffer van de situatie maar schepper in elk moment.

Verlang je wonderen in jouw leven, zeg dan dank je wel aan het Universum voor het ontvangen van wat je verlangt. Voel reeds zuiver de vreugde van vervulling en het Universum kan niet anders dan optimaal beantwoorden met een vervulling resonerend aan wat jij uitstraalt.

Als voorbeeld mocht ik vandaag een wonderlijke financiële ruggesteun ontvangen. Naar jaarlijkse gewoonte ging mijn auto in groot onderhoud en werd ze klaargemaakt voor de keuring.
Verdict van de garagist. “Er zijn stevig wat kosten aan. De auto gaat zowieso afgekeurd worden. Wacht de afkeuring af en op basis daarvan bepalen we wat nodig is en of dit de kost nog waard is.” Mijn auto telt tenslotte al 14 jaar, maar een andere auto of grote kosten resoneerden niet met de levensweg die ik intuïtief verder wens te bewandelen.
Ik vertrok naar de keuring en focuste op dankbaarheid voor de optimale oplossing. Mijn hoofd wilde zich liever verliezen in prijzen van tweedehandsauto’s of mijn slinkende spaarrekening, maar dat schonk ik geen aandacht.
Wonder boven wonder werd mijn auto volledig goedgekeurd met minder opmerkingen dan vorig jaar. Minimale kosten van het onderhoud en een bevestiging dat mijn intuïtief aangevoelde (onder)Weg gesteund wordt door het Universum. Nog geen idee wat de Weg juist gaat worden en hoe die zich gaat ontvouwen maar alvast dankbaar voor wat ik in overvloed mag ontvangen.

Scroll naar boven