Helende Humor

Knoop (gold)

21 December 2022

Het laatste jaar merk ik een stijgende toename van met-de-draak-stekende memes, cartoons en teksten als reactie op het hele woke en gender-gebeuren, soms echt wel grappig, maar vaak echter eerder al dan niet bewust onbegripvol en bijgevolg diep snijdend in mijn pijn.

Mijn pijn, er niet te mogen zijn, vroeger, en nu, opnieuw in (een deel van) die nieuwe ‘wakkere wereld’ die alsmaar scherper spiegelt dat wat ik ‘voel’ niet kan, niet mag, niet ‘voelen’ is maar ‘denken’ of zelfs gewoon wegzet als geestesgestoordheid.

Mijn pijn, nooit echt mij te kunnen zijn, elke dag zoekend naar hoe ik dat doe met dit lijf dat niet het mijne voelt, niet in uitlijning is binnen de ervaring van dualiteit op weg naar eenheid en harmonie.

Mijn pijn, die er schijnbaar dan niet mag zijn, zoekend naar hoe ik dan omga met die berichten, met de ‘humor’ ervan.

Het bracht me gisteren bij deze woorden, niet als waarheid, of als antwoord, maar als wens …

Helende Humor

als het relativeert 
wat je zelf ervaart
kan humor
helend zijn

als het lacht
met wat men niet begrijpt
draagt het bij
aan andermens pijn

ga in dialoog
op zoek en verbind
met hoe die Ander
net het Leven ondervindt

dan kan je samen
scha(t)terlachend en blij
vanuit Liefde scheppen
een Nieuwe wereld
voor jou, mij en wij

1 gedachte over “Helende Humor”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven