Vier je ZielsVreugde

Knoop (gold)

27 August 2023

Gisterenavond. Een privé-feestje georganiseerd met enkele vrienden. Om onszelf en het Leven te vieren. Samen gedragen en vormgegeven. Co-creatie. In verbinding met alles en ieder in en rondom ons.

Je ziet mij hier in volmaakt authentiek ornaat. Dolgelukkig. Van gewoon mijn Zelf te durven en kunnen Zijn. En dit in alle oordeelloze vrijheid te kunnen delen met andere onvoorwaardelijk Liefdevolle mens-en-zielen. Je “Ziet’ hier pure ZielsVreugde. Die niet veel later op de avond als vuurwerk de dansvloer mee verLichtte van binnenuit.

Ik ontken hiermee niet dat ik geboren ben als man. Ik omarm hiermee wel met een groeiend en ontwakend bewust-Zijn de volmaakte Zelf die in dit Leven Aanwezig wil Zijn in en met deze mannelijke vorm. Een vorm die een Hogere trede van mijn Zelf buiten tijd gekozen en aangenomen heeft. Zo Voel ik. Om net met die vorm aan de slag te gaan. Als canvas. Om hiermee tot expressie te brengen wat mogelijk is in de vorm. Een ontdekkingsreis. Voorbij de vorm. Die er wel toedoet. Maar niet de essentie is.

Alles is energie. De vorm die we aannemen ook. De wereld waarin we dat ervaren evenzeer. Energie die als een dans tussen twee polen vanuit de Oorsprong schepping mogelijk maakt. Schepping waar we deel van uitmaken. Schepping die we in Essentie Zelf Zijn. Als deelgenoten. Zelf(s) als Schepper. Als de energie verandert, volgt de vorm. Dat is zuivere scheppingslogica.

In die zin ervaar ik mijn Zelf als Androgyn. In energie niet het Ene of de Andere, wel beide in Eénheid. Een ver-ééniging van polen. Een derde positie. Als harmonieuze dans van beide polen (zoals uiteindelijk elke ene). Een dans die zich binnen mijn ervaring ook verlangt te vertalen in de vorm. Deze in uitlijning wil brengen. Met de Stroming die zich hier doorheen kenbaar en zichtbaar wil maken. Een oorspronkelijk biologische vorm die binnen mijn ervaring te zeer helt naar de mannelijke pool. Wat mij net mijn Pad doet bewandelen waarvoor ik in dit Leven geroepen werd.

Dit heeft niets met Woke of Wakker te maken. Of de strijd tussen deze twee. Dat is geen schepping. Van een betere wereld. Dat is energie-verlies. Voeding van polariteit tot dualiteit. Van tweedracht. In plaats van éénheid.

Wat ik hier schrijf stamt uit een helder aanvoelen vanuit bewust Aanwezig Zijn in mijn lichamelijke vorm. Vanuit een observatie ervan. Zonder ermee samen te vallen. Zonder mij ermee te identificeren. Ik ben geen man. Of zelfs mens. Ik Ben en ik ervaar. In dit Nu met als naam Helena deze Levenservaring.

Elke mens wordt beZield om een unieke Stroming te komen volgen. Elke mens bestaat in die zin om een eigen lied te komen zingen. Waarvan de noten en klanken beschreven staan buiten tijd en materie. Staar je in elke ont-moeting dus niet blind op de materie van de Ander. Beperk die vingerwijzend niet tot wat jij ziet met je ogen, vaak onbewust gevormd door wat je kent en begrijpt. Kijk met je Hart. Verbind je met het Vreugdevolle lied dat in en doorheen elke Ene gezongen wil worden. Beginnend met het in stilte luisteren naar dat van Jou. Dat nooit een Ander zal uitsluiten. Wel onvoorwaardelijk zal omarmen. Als deel van ons Zijn.

1 gedachte over “Vier je ZielsVreugde”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven