Leven is Geven

Knoop (gold)

26 February 2024

Gisteren, 25 februari, deelde ik al sprekend voor de eerste keer mijn levensverhaal met een ‘bewuste’ groep mooie mens-en-zielen. Ik schrijf hier bewust ‘bewust’ en niet gewoon ‘wakker’ zoals dat in de huidige dualisatie misschien meer voor de hand liggend zou zijn. Hoewel voor velen mensen onbekend als term. Zoals ook ‘woke’ niet door iedereen even vlot in de mond genomen zal worden. En ook niet voor iedereen dezelfde betekenis zal dragen. Ze gaat dat nu éénmaal met taal en woorden.

Hoe dan ook hou ik niet zo van labels en hokjes. Ik pas er namelijk zelf niet in. Maar wie wel? En zeker niet als ze beperkend en veronderstellend geprojecteerd worden. Al dan niet met een lading van oordeel, medelijden of gewoon lachen-met. Of als ze een absoluut resultaat in zich dragen. ‘Wakker’. Wat voor mij klinkt alsof je plots alles gezien hebt, op alles hét antwoord kent. Je bent er. Je hebt het leven doorzien. Je hebt je mening gevormd. Je bent er klaar mee.

Niet deze groep. Zij waren niet ‘gesloten’ open. Niet op hun eindstation. Liefdevol aanwezig om te ontvangen, om te verbinden, met wat ik te delen had. Mijn groeiende waarheid. Vanuit mijn levenservaring. Authentiek en uniek. Zoals die van elke mens gelijkwaardig op Aarde. Als mogelijk puzzelstuk voor de hunne. Die er geheel en helend mocht zijn. Voor mij en voor hen. Samen ontwakend. Tot een groter verstaan van elkaar als deel van onsZelf als Bron ervarend op Aarde in dit nu. Verbonden ‘points of You’ als een netwerk van Licht.

Het wordt mooi, lieve Mensen, de wereld die zich ontvouwt doorheen onze verbonden Aanwezigheid in dit apocalyptische tijdsgewricht. Goddelijk Mooi, zoals we allen Zijn in onze diepste Essentie. We dienen onze Zelf enkel steeds bewuster te her-inneren. Als zuivere Voeding, die gevend en scheppend door ons heen mag Stromen. Dat is Leven. Niet zwoegen om te vol-doen aan opgelegde verplichtingen en normen van buitenaf. Wel vol-maakt Zijn, één-voudig volgend wat Vreugde schept binnenin.


Leven
is Geven

Als Bron
in jouw Zelf

verbonden
als één-heid

als schepping
van Vreugde

als gave
en geschenk

voor Jou
en de Ander

als Voeding
van Thuis

Stromend
en Helend

als de Ander
in Jou

in het Nu
in het Al

volmaakt
Ik Ben

1 gedachte over “Leven is Geven”

  1. Dag Helena, het voelt als ware het een hele mooie bijeenkomst. En leuk hoe je speelt met de term wakker in al zijn vormen.
    Zo fijn om te lezen dat de wereld die zicht ontvouwt mooi is. Ik denk gelijk terug aan je vorige blog, en dat doet me er aan herinneren dat ik die nog eens wil herlezen. Je schrijft al is het een uitnodiging, als ondersteuning van het proces van elke unieke ik.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven